tisdag 14 december 2010

Kyckling som blev vildsvin

Efter en lunch med Lisa och en riktigt god Gårdskyckling var jag tvungen att ringa kockarna för att höra mig för vad de hade lyckats med. Sen om man ska kalla det Terrin, färsbiff, paté har jag ingen aning om ....

Då jag hade vildsvinfärs hemma som som jag har haft tankar att göra i form eller biffar av tänkte jag att det kunde passa bra med samma bas som för gårdskycklingen. Sagt och gjort:

Finhackade 200g ostronskivling
Finhackade 2 stora gullökar (hade ingen scharlottenlök hemma)

Smörstekte lök och svamp och hällde sen i ca 2 dl vitt vin samt ganska mkt färsk timjan. Detta reducerade jag ner till hälften.


Sen blandade jag 500g vildsvinsfärs med ca 4 msk mjöl samt 2 dl grädde. Hälde i svamp och lök kok samt kryddade med salt & Peppar.

Slog i smeten i en plastad brödform (skakade och stötte den så alla bubblor försvinner).

In i ångugnen i två timmar på 70c följt av 30 min på 80c

Om jag hade tänkt efter innan så hade jag kört allt på 80c i två timmar, ville få upp den til ca 72c

Resultatet blev det godaste vildsvin jag har gjort och ätit.... blir nog en till jul :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar